Globale & Lokale product eigenschappen

In WooCommerce zijn twee verschillende producteigenschappen beschikbaar, lokale en globale producteigenschappen. In WooCommerce worden beide opties eigenschappen genoemd, maar er zit wel een verschil in de functionaliteit van deze eigenschappen.

Globale product eigenschappen

Dit zijn de eigenschappen die je terug vind in de WP-Admin onder Producten > Eigenschappen. Alle eigenschappen die hier zijn aangemaakt zijn op website niveau en kunnen bij alle producten gebruikt worden. Het voordeel is dat je vervolgens via een widget op deze eigenschappen kan filteren.

Lokale product eigenschappen

Deze eigenschappen worden aangemaakt bij de producten zelf. Deze kunnen niet gebruikt worden om op te filteren en zijn alleen zichtbaar op de product pagina zelf.

De juiste keuze maken

Het inladen van globale eigenschappen kan bij grote aantallen en veel producten de webshop vertragen. Dit is een grote hoeveelheid data welke de database flink groter maakt en daarmee zowel de webshop als het import proces vertraagt. Wanneer er geen gebruik word gemaakt van filters in de webshop raden wij aan om te kiezen voor lokale eigenschappen.